Schoenreparatie | Bergschoenen


Bergschoenen of ook wel wandelschoenen. Als u ze regelmatig draagt gaan uiteindelijk de hakken en zolen slijten of misschien is intussen de tussenzool vergaan. Hieronder staan de meest voorkomende reparaties die wij uitvoeren voor uw bergschoenen.

Hakken

Onder bergschoenen zit vaak 'profiel' dit is om extra grip en meer stabiliteit te bieden, op gladde en oneffen oppervlakken.
Wanneer het profiel op de zool begint te slijten, kunnen wij een nieuwe profiel hak plaatsen.

Zolen

Onder bergschoenen zit vaak 'profiel' dit is om extra grip en meer stabiliteit te bieden op gladde en oneffen oppervlakken.
Wanneer het profiel op de zool begint te slijten, kunnen wij een nieuwe profiel zool plaatsen.

Onderwerken

Wanneer u veel op bergschoenen loopt is het u misschien al een keer overkomen. De bergschoenen gaan na een tijdje weer aan, en opeens begint de zool los te laten. Vaak komt dit doordat de tussenzool aan het vergaan is. In dit geval kunnen wij dit oplossen door een volledig nieuw onderwerk te plaatsen. Een nieuw onderwerk is een volledig nieuwe tussenzool en een nieuwe loopzool in één.
Voor meer informatie over onderwerken klik hier

(De Onderwerken Specialist is een onderdeel van Schoenmakerij Corpus. Wanneer u een keus gemaakt hebt kunt u de schoenen ook gewoon langs brengen bij ons in de schoenmakerij)

Hielvoering

Het kan voorkomen dat er gaten ontstaan in de voering bij de hiel (achterin de binnenkant van de schoen) van uw bergschoenen. Dan kunnen wij een nieuwe voering voor je plaatsen. Dit doen wij met speciaal leer dat sterk maar ook erg soepel is, hierdoor heb je er geen last van tijdens het lopen.

Veterhaak

Soms knappen veterhaakjes spontaan af, of zijn ze te scherp en maken daardoor uw veters stuk. Wij kunnen dit probleem oplossen door de veterhaken te vervangen.

Oprekken

Zitten uw nieuwe bergschoenen iets te strak? Of krijgt u blaren op de hiel wanneer u ze een tijdje gedragen hebt? Dan kunnen wij uw sneakers oprekken. Over het algemeen is het oprekken na één keer voldoende maar mocht het na de eerste keer toch nog niet helemaal goed voelen dan doen wij de tweede keer oprekken gratis.

(Oprekken is altijd voor eigen risico)

Stikwerk

Wanneer er een stiknaad los laat op uw bergschoenen kunnen wij deze weer voor u stikken, dat proberen wij altijd in de juiste kleur. Nieuw Vibram onderwerken 'Foura'


Nieuwe Vibram onderwerken 'Lite Wolf'