Schoenreparatie | Laarzen


Zijn de hakken van uw favoriete laarzen versleten, is de rits stuk, of zitten uw laarzen een beetje te strak? Wij lossen het voor u op! Hieronder staan de meest voorkomende reparaties die wij uitvoeren voor uw laarzen.

Hakken

Zijn de hakken van uw laarzen versleten? Dan kunnen wij nieuwe hakken plaatsen. Van een hak met profiel tot een zachte rubber hak. Wij hebben de perfecte hak voor uw laarzen.

Zolen

Zolen zijn er in verschillende soorten.

Beschermzool : Wanneer uw laarzen nog nieuw zijn of er weinig slijtage is aan de loopzool kunnen wij een beschermzool plaatsen, deze beschermt de loopzool en zo houd deze beschermzool de originele loopzool intact.

Rubberzool : Wanneer uw zolen behoorlijk versleten zijn kunnen wij een nieuwe rubberzool plaatsen. De oude wordt tot op de rand weggehaald waarna de nieuwe rubberzool wordt geplaatst.

Lerenzool : Wanneer uw zolen behoorlijk versleten zijn kunnen wij een nieuwe lerenzool plaatsen. De oude zool wordt tot op de rand weggehaald waarna de nieuwe lerenzool wordt geplaatst. Deze wordt weer netjes opgebeitst en daarna eventueel vast gestikt.

Hielvoering

Het kan voorkomen dat er gaten ontstaan in de voering bij de hiel (achterin de binnenkant van de schoen) van uw laarzen. Dan kunnen wij een nieuwe voering voor u plaatsen. Dit doen wij met speciaal leer dat sterk maar ook erg soepel is , hierdoor heeft u er geen last van tijdens het lopen.

Rits

Is de rits van uw laars stuk? Wij kunnen het voor u repareren! Wij proberen met ritsen altijd zo dichtbij mogelijk de originele kleur te komen, helaas lukt dit niet altijd.

In sommige gevallen is het niet de rits, maar de runner (rits sluiter) die stuk is. Ook deze kunnen wij vervangen.

Oprekken

Zitten uw nieuwe laarzen iets te strak? Dan kunnen wij uw laarzen oprekken (ook de schacht). Over het algemeen is het oprekken na één keer voldoende maar mocht het na de eerste keer toch nog niet helemaal goed voelen dan doen wij de tweede keer oprekken gratis.

(Oprekken is altijd voor eigen risico)

Stikwerk

Wanneer er een stiknaad los laat op je laarzen kunnen wij deze weer voor u stikken, dat proberen wij altijd in de juiste kleur. 


Reparaties voor bekende merken

Dubarry

Opeens laten de zolen van uw Dubarry laarzen los. Dit komt vaak doordat de tussenzool van je Dubarry laarzen volledig is uitgedroogd. Gelukkig is dit probleem makkelijk op te lossen, dit doen wij door een nieuw origineel Vibram onderwerk te plaatsen. Voor meer informatie over deze onderwerken klik hier.

(De Onderwerken Specialist is een onderdeel van Schoenmakerij Corpus. Wanneer u een keus gemaakt hebt kunt u de schoenen ook gewoon langs brengen bij ons in de schoenmakerij)

Sendra

Wij hebben verschillende opties voor uw Sendra laarzen. Wanneer de laarzen nog nieuw zijn of er weinig slijtage is aan de loopzool kunnen wij een beschermzool plaatsen, deze beschermt de loopzool en zo houd u de originele loopzool intact. Wanneer de zool behoorlijk versleten is kunt u kiezen voor een volledig nieuwe rubberzool of voor een lerenzool, deze stikken wij weer vast zoals ze origineel ook gestikt worden, aan de rand van de laars. 

Nieuwe beschermzolen en 'Eno' hakken


Nieuwe rubberzolen en hakken
(Zolen gestikt)


Laarzen oprekken in de schacht


Nieuwe lerenzolen en hakken
(Zolen gestikt en gebeitst)


Nieuwe Vibram onderwerken 'Wintercity'
(Perfect voor Dubarry laarzen)